Comença un nou govern

Els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig van mostrar una clara voluntat de canvi en el govern de l’Ametlla del Vallès. Dels 4.316 vots, les candidatures d’ERC, Ametlla’t i l’Ametlla En Comú Podem que van proposar obertament la necessitat d’un canvi van obtenir 2.582 vots, mentre que la suma del Govern, Junts per l’Ametlla (CIU) i PSC van sumar 1.456 vots. En aquest sentit, l’Ametlla en Comú Podem ha treballat des del primer moment durant els acords per fer efectiu aquest mandat de les urnes.

Hem de dir que ERC i Ametlla’t sempre ens van expressar la seva voluntat d’incorporar l’Ametlla en Comú Podem al nou govern, i el nostre paper ha estat el de facilitar que això es pogués produir. Mà estesa i esperit de construcció per un nou govern que té grans reptes al davant i la responsabilitat de fer de l’Ametlla del Vallès un municipi de referència en pràctiques de bon govern i orientades a polítiques progressistes.

Finalment, hem fet un acord de govern entre les tres forces. Hem de dir que en l’àmbit programàtic ha estat molt senzill, en tant que compartim moltes coses com el model de poble, el feminisme, el republicanisme, la cura per les persones, un horitzó verd i sostenible, la participació i la transparència i un marcat objectiu de posar el poble per sobre de qualsevol interès de partit. Així, doncs, des de l’Ametlla en Comú Podem estem molt satisfets, alhora que entomem el compromís per fer d’aquest govern un abans i un després en les formes com s’ha entès la governança del municipi.

L’Ametlla en Comú Podem, amb el seu regidor Jaume Durall, es farà càrrec de la regidoria de nova creació d’Igualtat, la regidoria de Benestar Social i la regidoria de Salut. Participarà en les Juntes de Govern i ostentarà la segona tinença d’alcaldia, tot i que la concepció del nou govern és transversalitzar i compartir responsabilitats amb tots els equips. L’Alcaldia, representada per en Pep Moret, també tindrà un paper molt més coŀlaboratiu i de delegació de funcions. Fins ara en Pep Moret té la nostra confiança i disposició per a tot allò que sigui necessari, igualment que la resta de l’equip de govern. Com sempre diem, els canvis i fer un municipi millor no és només una tasca de govern, és una tasca que depèn de tots i totes els que vivim a l’Ametlla. Per tant, us animem a que participeu, a que ens interpel·leu i us el feu vostre. Quedem a la vostra disponibilitat